Fuskardagen Imorgon!
Det är inte klokt vilket sockerbegär man har, har varit olidligt iveckan så jag har varit tvungen att fuska lite på godisfronten.. shyss säg inget till Niklas! Syrran kommer oxå på middag imorgon, så det ska bli trevligt! Ska göra fläskfile´och balsamicosås som hon önskade.
Nån som brukar se Leila?, tycker hon verkar baka nå så innebomben goda saker så jag ska pröva det här receptet från henne imorgon! Oj, va jag längtar!
KladdchokladMuffins!
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 smör
0.5dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Tips
1 sats blir 16 stycken muffins.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.